Release: Hjärnstorm #142–143 Plikt & flykt

Varmt välkomna på release för Hjärnstorms senaste nummer med tema Plikt & flykt!
Torsdagen 2:a september klockan 18.00 blir det uppläsningar, sång, musik och förfriskningar!

I Hjärnstorm #142–143 har skribenter och konstnärer utgått ifrån orden plikt och flykt, två ord och begrepp som inte sällan korsar varandras väg.Temat för oss längs med flyktvägar från Palestina, Jugoslavien och Krim som leder till läger, sjunkande båtar och nya hemstäder, utan tillhörigheter från förr.Vi möter en Medea, en curator på gränsen till sammanbrott, Joseph Roth på resande fot genom Europa, en flygande skinka, en pappas smygande flykt in i Alzheimerdimma, och så stillheten och rörelsen i Moa Israelssons verk.Den kollektiva rörelsen, minnen från Chile, lasagnerecept som vardagsflykt, en ensam resa till sjöss, ett mejeri fullt av spöken, varierande förnimmelser av tiden och överlevnadsstrategier i belarusiska fängelser är också med.Och dessutom legenden om en religiöst lagd fisk som till slut flydde tillbaka ner i havet.

Medverkande i numret: Hanna Rajs Lara, Mariam Naraghi, Nadya Sayapina, Daria Amialkovich, Katerina Zolotova, Erik Gavelin, Johan Hyttinen, Ubeida Khatib, Terese Bolander, Maria Kulikovska, Hulda Löfgren, Susanne Vollmer, Jenny Högström, Carolina Falkholt, Rasmus Fleischer, Axel Gagge, Arianna Framvik Malik, Minus Miele, Anna Nero, Paula Urbano, Angelica Harms, Bengt Jahnsson-Wennberg, Annamaria Olsson, Björn Larsson, Johanna Hedlund, Anna Juhlin, Leonid Tskhe, Rebecka Nauclér, Ghassan Bejermi, Lesia Pcholka, Tanya Kapitonova.