Biblioteksbar # 25

❅✰☼✺ Biblioteksbar. 27.12.2021 18.00—00.00 ❅✰☼✺

Varmt välkomna till den tjugofemte biblioteksbaren. Efter ett längre uppehåll är vi glada över att bjuda in till en kväll med läsningar, musik och käk. Läsningarna börjar omkring sju och håller på till nio, men kom gärna tidigare och stanna till sent.

Kvällens program

❅✰☼✺ Evelina Mohei läser jobbdagbok ❅✰☼✺
Evelina ägnar sig mycket åt bild och form. I sitt jobb som fastighetsskötare möter hon många oväntade situationer som inte går att föreställa sig, under kvällen får vi höra henne läsa ur sin jobbdagbok.

❅✰☼✺ Elliot Baron läser ur Vi kommer med hjärta hem till dig ❅✰☼✺
Elliot Baron författare och sjuksköterska. 2021 släppte Elliot debutboken som är skriven utifrån sitt jobb inom hemtjänsten.

❅✰☼✺ Jacqueline Crooks läser ur Ismigrationen (på länk) ❅✰☼✺
Jacqueline Crooks är en brittisk/jamaicansk författare verksam i London, England. Hon ger skrivkurser för utsatta och exkluderade grupper, främst för äldre, flyktingar och socialt missgynnade barn och ungdomar. Under kvällen läser hon ur hennes debut Ismigrationen.

❅✰☼✺ Minus Miele läser dikter ❅✰☼✺
Minus Miele har länge jobbat med text under olika benämningar och i olika kollektiva sammanhang. Under kvällen får vi höra henne läsa några utvalda dikter.

❅✰☼✺ Judith Kiros läser ur O, eller någonting nytt ❅✰☼✺
Judith Kiros är poet, journalist och doktorand i engelsk litteratur vid Karlstads universitet. Kiros debuterade 2020 med O, en blandning av poesi och essä som tar sin utgångspunkt i Shakespeares pjäs Othello.

❅✰☼✺ Johan Hellis spelar skivor. ❅✰☼✺

Varmt välkomna!

❅✰☼✺ ❅✰☼✺ ❅✰☼✺ ❅✰☼✺ ❅✰☼✺ ❅✰☼✺ ❅✰☼✺ ❅✰☼✺ ❅✰☼✺

Cyklopen är ett självförvaltat och frihetligt kulturhus i Högdalen för musik, scen-, text- och ljudkonst, folkbildning, hantverk, odling, självorganisering och gemenskap. Husets verksamhet syftar bland annat mot att fungera som ett stöd i vardagen men samtidigt påminna om att vardagen skulle kunna se helt annorlunda ut.