Öppen ateljé: Stop motion workshop tisdag 7/2

Eldiga fåglar i djungellandskap, del av dekorerat bord, samskapad på ateljén 24/1 2023.

Tisdagen 7/2 planerar vi att genomföra en workshop i att göra animationer i stop motion-teknik. Två inbördes ganska olika verk som kan ge inspiration är den prisbelönta kortfilmen Home av Anita Brūvere samt musikvideon till Atella – The Monster, skapad av den belgiske regissören Chris Ullens. Båda dessa verk har tagit veckor och månader av yrkesverksamma skapares arbete, vår ambitionsnivå är att skapa verk på några sekunder för att prova på tekniken.

Det kommer att finnas en förberedd historia med ett utkast till storyboard, som vi kan utgå från. Det kommer att finnas lämpligt ljus, stativ, enklare kameror (vi kommer även prova att fota med våra smartphones) samt möjlighet att börja klippa filmen under kvällen.

Vi planerar fler tillfällen där vi jobbar med stop motion och annan rörlig bild.

Workshopen äger rum tisdagen 7/2 på Kulturhuset Cyklopen, Magelungsvägen 170, Bandhagen. Ateljén håller öppet 18:00-22:00, workshopen börjar kl 19:00.

Något om Öppen ateljé
Öppen ateljé är en plats där alla är välkomna att skapa fritt, målning, pyssel, ja, vad som helst är möjligt. Det finns en del material i huset att använda fritt, till exempel akrylfärger, pennor och papper, men ta gärna med eget om du vet att du behöver något särskilt, till exempel dukar.

Under vissa vårens tisdagar genomför vi enklare workshops. Vi har målat naturmotiv efter Bob Ross förlagor och målat om och dekorerat några av kulturhusets möbler. Vi planerar att samskapa verk i textil, dekorera fler möbler i huset samt eventuellt en workshop i linoleumtryck. Har du idéer på andra workshops finns det alldeles säkert möjlighet!

Det är inget krav att delta i de planerade workshopsen, det går bra att fortsätta på dina egna konstnärliga projekt parallellt med workshopsarbetet.

Varmt välkomna!