Queert Bokkafé – Vi läser tillsammans

Välkommen på QUEERT BOKKAFÉ!

10 April — 18:30-20:30 — CYKLOPEN

Vi välkomnar er återigen till Queert bokkafé som den här gången har tema VI LÄSER TILLSAMMANS. Vill du dela med dig av en favorit ur din bokskatt? Eller är du nyfiken på queer litteratur och undrar var sjutton du ska börja? Har du längtat efter att få sitta uppkrupen i ett soffhörn och få lyssna på någon som läser högt ur en bok som hen gillar? Kanske läser vi högt ur varandras böcker eller skapar nya berättelser tillsammans genom att blanda böckernas innehåll.

Under kvällen kommer vi bland annat få lyssna på en av Sveriges kanske hetaste konstnärer just nu, med stor faiblesse för ordens betydelse och makt – Siri Landgren, på besök från Göteborg. Siri kommer prata om boken Sexuality beyond consent, av Avgi Saketopoulou. Det spelar ingen roll om du är en bokslukare eller aldrig har läst en bok, vi välkomnar olika erfarenheter och perspektiv!

OM QUEERT BOKCAFÉ: Queer bokcafe är nytt och än ej helt definierat. Vi testar oss fram gång till gång. Tanken med bokkaféet är att kunna komma hit och hänga i ett hörn med en bok, träffa andra queers och ett utrymme för att diskutera kultur för den som önskar. Kanske också något mer, eller annat.

HAR EN IDÉ PÅ NÅGOT DU VILL GÖRA MED OSS, ELLER VILL HJÄLPA TILL? Hör av dig till Cyklopen så får du tag i oss! Kan t.ex. vara mer diktläsning, högläsning, ett performance, någon diskussion elr workshop du vill ha, miniutställning, bokcirkel om sjöhästar, etc. Inga idéer är dumma. Vi kan även ta hjälp med arrangemang, matlagning, elr vad än du är bra på.