Krokin fortsätter 20 augusti

Utsnitt av en krokiskiss i blyerts och akvarell där en liggande person vilar sitt huvud på ena armen i framstupa sidoläge.

Vår krokiverksamhet som hålls i samband med Öppen Ateljé tar sommaruppehåll från 25 juni. Vi startar upp höstens kroki den 20 augusti med ett kort planeringsmöte där alla som vill delta under hösten är välkomna att delta. Mötet hålls alltså 20 augusti kl 19 här på Cyklopen.

Under förra hösten och under våren har vi hållit kroki nästan varje tisdag! Det har varit givande och väldigt många har kunnat prova kroki för första gången, eller utvecklat sitt tecknande, och för dem som vill – konsten att stå modell.

Som vi alltid försöker göra på Cyklopen krävs inga förkunskaper, det är gratis och allt material som behövs finns på plats (en får såklart ta med sig eget ritmaterial om en vill).

Såhär har kroki-verksamheten fungerat under året:

Vi arbetar i en mindre grupp och turas om att sitta/stå modell i pass om 25 minuter. Vi arbetar i ett avskilt rum som är insynsskyddat. Vi ställer in krokin när det är någon annan workshop som behöver använda biblioteket, och då uppdaterar vi hemsidan och på instagram.

Kroki är ett mycket bra sätt att träna på att rita av människor och lära sig mer om hur människokroppen kan avbildas. Kroki övar proportioner, skuggor, uttryck, perspektiv med mera. Inga förkunskaper krävs! Allt material finns på plats! Det är kostnadsfritt!

Det finns enkelt papper (typ skrivarpapper) eller enkelt ritpapper på rulle, bord och masonitplattor att använda som underlag, kol, en del blyertspennor på plats, men du kan ta med eget om du har.

Hela poängen är ju att kunna avbilda människokroppen eller delar av den utan kläder, men det finns förstås inget krav på att visa upp sig naken för att kunna delta i workshopen. Vi pratar tillsammans ihop oss kring hur vi löser det hela rent praktiskt på workshopen.

Kom i tid! Vi börjar workshoparna kl 19, och kör tre pass om 25 minuter med fem minuters rast emellan. Under dessa sessioner målar vi i tysthet. I pauserna mellan sessionerna kan vi utbyta tankar och erfarenheter.

Sker i samarbete med ABF Stockholm

Nästa träff för kroki är alltså 20 augusti kl 19:00, vi inleder säsongen med ett kortare planeringsmöte för höstens kroki där alla som vill är välkomna att delta i planeringen.

Under sommaren kommer vi försöka hålla öppet för Öppen ateljé på tisdagarna som vanligt, men vi planerar vecka för vecka, håll utkik här på hemsidan eller på instagram, @cyklopens.