FEMINIGHT♀

När:
12 september, 2014 kl. 16:00 – 21:00
2014-09-12T16:00:00+00:00
2014-09-12T21:00:00+00:00

feminight

♀FINASTE FEMINISTER♀

Fredagen den 12e september är det återigen dags för en kväll av fett systerskapande, dans, konst och musik. Feminight intar Cyklopen! Två dagar innan valet ska vi mötas och lyssna till musik och poesi tillsammans. Alla akter har en gemensam nämnare: de är av och med endast quinnor. Detta för att ge tjejer och kvinnor ett utrymme där de kan ta plats utan att känna sig eller bli överkörda av män. Alla är dock välkomna att lyssna.
Vi vill också börja bygga upp ett starkt kvinnligt nätverk i den nuvarande men framför allt kommande konst- teater- och musikscenen i Stockholm, där tjejer bemöter och praktiserar systerskap och hjälper varandra igenom den manligt dominerade scenvärlden.

Under kvällen kommer allt överskott gå till Systerjouren Somaya, en tjejjoursverksamhet med jourtelefon, besöksmottagning och skyddat boende.
Läs mer HÄR

 

♀MUSIK♀

-ZARA LARSSON:
Zara Larsson är bara bäst. Hennes feministiska rants på instagram, hennes talang och hitflöde inger oss hopp om popframtiden!

Zara på FB hittar ni HÄR
Zara på instagram hittar ni HÄR

 

-DOLORES HAZE:
Groovy Nickz, Groovy Fuck, Lucky Lollo och Foxy Sagz bildar tillsammans Dolores Haze, Sthlms koolaste noise/ragerave/experimental/lo-fi/riot grrrl-band. Är ni inte redan frälsta kommer ni bli det:

Dolores Haze på FB hittas HÄR
Lyssna på dom på spotify HÄR

 

-BOSSSA:
Female rap/ creative crew som består av LO, Caty, Julia Rio, May D, Beastie och Amanda Kollek.

Kolla in dom på instagram HÄR
Och på vimeo HÄR

 

-DJ DIVA:
DJ Diva kör en mix av olika musikstilar med fokus på soul, hiphop, rnb och dancehall. Vi lovar er dans!

Läs mer HÄR

 

-VAGINA DENTATA:
Med svettigt hår och dunkande hjärtan spelar Vagina Dentata punk på sitt sätt. De 3 tjejerna vill med sin musik visa att revolution ”inte skapas med våld utan med inre kraft”. Fantastiska tycker vi!

Vagina Dentata på FB HÄR

 

-YAMINETH:

Yamineth Clarabell Dyall har en sångröst från en annan värld. På feminight kommer hon framföra en egen låt. Vi ser fram emot detta med spänning!

 

-NATALI RAAD:
Vi säger bara: spara detta namn i ert minne! Natali kommer denna feminight framföra en sprillans ny låt vid namn Mr. Blue.

Lyssna och peppa: På youtube HÄR
På FB HÄR

 

-PAVO REAL:

Olivia och Leona är två super-dj:s som skapar magi på dansgolvet med sin otroliga energi och musik!

 

-ASTRID RISBERG, JANINE FELIX OCH SAUDA LUZZE:

 

♀POESI♀

-ATHENA FARROKHZAD:
Athena är poet, litteraturkritiker, översättare och dramatiker. Hon sommarpratar även så politiskt och bra att moderater slänger ut teven. På feminight kommer hon hedra oss med sin diktläsning!

Lyssna på henne HÄR

 

Inträde: 40 kr
Välkomna!
♀♀♀VI SES♀♀♀

Eventet på FB hittar du HÄR