Kroki på Öppen ateljé

När:
5 mars, 2024 kl. 19:00 – 20:30
2024-03-05T19:00:00+01:00
2024-03-05T20:30:00+01:00
Var:
Cyklopen
Magelugnsvägen 170
Pris:
Gratis
Kontakt:
Öppen Ateljé

Kroki på Öppen ateljé – åter 20 augusti

Krokin håller sommaruppehåll från 25 juni och börjar åter 20 augusti! 20 augusti håller vi ett planeringsmöte där alla som vill delta under hösten är välkomna. Mötet hålls kl 19 och vi kommer att ses på Cyklopen under Öppen Ateljé som vi brukar.

Såhär presenterar vi oss när vi har öppet:
Vi håller kroki på Öppen ateljé så ofta vi kan, så gott som varje tisdag. Vi arbetar i en mindre grupp och turas om att sitta/stå modell. Vi arbetar i ett avskilt rum som är insynsskyddat. Vi ställer in krokin när det är någon annan workshop som behöver använda biblioteket, och då uppdaterar vi hemsidan och på instagram.

Kroki är ett mycket bra sätt att träna på att rita av människor och lära sig mer om hur människokroppen kan avbildas. Kroki övar proportioner, skuggor, uttryck, perspektiv med mera. Inga förkunskaper krävs! Allt material finns på plats! Det är kostnadsfritt!

Det finns enkelt papper (typ skrivarpapper) eller enkelt ritpapper på rulle, bord och masonitplattor att använda som underlag, kol, en del blyertspennor på plats, men du kan ta med eget om du har.

Hela poängen är ju att kunna avbilda människokroppen eller delar av den utan kläder, men det finns förstås inget krav på att visa upp sig naken för att kunna delta i workshopen. Vi pratar tillsammans ihop oss kring hur vi löser det hela rent praktiskt på workshopen.

Kom i tid! Vi börjar vanligtvis workshoparna kl 19, och kör vanligtvis tre pass om 25 minuter med fem minuters rast emellan. Under dessa sessioner målar vi i tysthet. I pauserna mellan sessionerna kan vi utbyta tankar och erfarenheter.

OBS Sommaruppehåll 25/6 – 20/8
Vår ambition är att rita kontinuerligt varje tisdag framöver. Om det blir ändringar meddelas det här och på Cyklopens instagram, @cyklopens, då i form av en så kallad händelse.

Sker i samarbete med ABF Stockholm

Nästa träff alltså 20 augusti kl 19:00