Kroki på Öppen Ateljé

När:
17 oktober, 2023 kl. 19:00 – 20:30
2023-10-17T19:00:00+02:00
2023-10-17T20:30:00+02:00
Var:
Cyklopen
Magelugnsvägen 170
Bandhagen
Pris:
Gratis
handritad bild i med två händer som sträcker sig mot varandra, likt den berömda bilden av Michellangelo i Sixtinska kapellets tak

Bild från Unsplash, publicerad enligt Unsplash Licence

Krokin kör varje tisdag men har uppehåll 6 februari på grund av annan workshop på ateljén den dagen.

Kroki på Öppen ateljé

Som en del av den öppna ateljén provar vi på kroki! Vi arbetar i en mindre grupp och turas om att sitta/stå modell. Vi arbetar i ett avskilt rum som kommer att vara insynsskyddat.

Kroki är ett mycket bra sätt att träna på att rita av människor och lära sig mer om hur människokroppen kan avbildas. Kroki övar proportioner, skuggor, uttryck, perspektiv med mera! Förkovra dig gärna i hur en ska tänka och arbeta i kroki, tex genom filmklipp på YouTube eller andra källor.

Det kommer att finnas enkelt papper (typ skrivarpapper) eller enkelt ritpapper på rulle, bord och masonitplattor att använda som underlag, kol, en del blyertspennor på plats, men ta med eget om du har.

Hela poängen är ju att kunna avbilda människokroppen eller delar av den utan kläder, men det finns förstås inget krav på att visa upp sig naken för att kunna dela i workshopen. Vi pratar tillsammans ihop oss kring hur vi löser det hela rent praktiskt på workshopen.

Kom i tid! Vi börjar vanligtvis workshoparna kl 19, och kör vanligtvis tre pass om 25 minuter med fem minuters rast emellan. Under dessa sessioner målar vi i tysthet. I pauserna mellan sessionerna kan vi utbyta tankar och erfarenheter.

Vår ambition är att rita kontinuerligt varje tisdag framöver. Om det blir ändringar meddelas det här och på Cyklopens instagram, @cyklopens, då i form av en så kallad händelse.

Sker i samarbete med ABF Stockholm