Betonggjutarworkshop, till exempel

Tre helger i rad har det varit bygghelger, vilka i grova drag gick ut på att fylla gropen med grus för att förebreda läggandet av grunden. De flesta grushögar hade hunnit frysa, så med rallarhackor och spett har dessa hackats upp för att sedan flyttas, spridas och krattas jämnt.

Men också så har fåglar kvittrat, kaffe kokats, maskiner bemästrats, tekniker skapats och möten uppstått bland de många som varit med och gjort detta arbete.

Stort tack alla som deltagit, det har ju också varit så himla roligt!

 

Måndagen den 26:e startar betonggjutarworkshopen när grunden ska läggas. En superstart för alla som någon gång drömt om att bygga ett eget miljonprogram.

Gjutandet kommer att gå ned varje dag hela veckan, och helgen efter om vi inte hunnit bli klara. Mer info om denna kommer, men det kommer vara folk där från morgonen tills mörkret faller och alla är varmt välkomna att komma.

 

Vår blogg är helt dåligt uppdatdaterad, och inte heller snygg eller informativ. Det råkar liksom vara så att ingen av de som varit aktiva i projektet på länge är duktiga på detta med design och Internet, och tiden läggs snarare på att försöka lära sig byggande och planerande än detta. Det är såklart väldigt synd (vi har ändå snappat upp det där med att det inte är någon skillnad på hur en framställer sig och vad en är) och vi hoppas att det någon gång gärna snart blir ändring.

 

Det är ju ingen skillnad på processen och målet, och allt som sker nu följer med in i det kommande huset. Vi hoppas under våren ha konserter, samtal, föreläsningar och poesiuppläsningar på marken för att fylla den med saker som är fett. Har du idéer kring något du skulle vilja göra något på marken så hojta gärna till [email protected]