Biblioteksbar

När:
11 augusti, 2017 kl. 18:00 – 00:00
2017-08-11T18:00:00+02:00
2017-08-11T00:00:00+02:00

☽❀☼ Biblioteksbar 11.8.2017 18.00—00.00 ☽❀☼
Varmt välkomna till den fjortonde biblioteksbaren. Under kvällen blir det läsningar, samtal, hack, god mat och musik. Programmet brukar hålla på mellan sju och nio, men kom gärna tidigare och stanna till sent.

Under kvällen:

☼❀☽ Solmaz Sharif, Ida Börjel och Jennifer Hayashida läser ur Look och samtalar om boken ☽❀☼
Look av Solmaz Sharif var fjolårets mest omtalade diktsamling i USA och nominerades till såväl National Book Award som PEN Open Book Award. Nu finns den i svensk översättning av Ida Börjel och Jennifer Hayashida. I boken tecknas fragmenterade berättelser i krigets eftermäle där sorgen idag ekar av de som dödades då, de som dödas i dagens efterföljande krig och ett samhälle som präglas av rasism, diskriminering och misstänkliggörande.

☼❀☽ Jennifer Hayashida ☽❀☼
Jennifer Hayashida är en poet, översättare och konstnär bosatt i New York. Under senare år har hon översatt flera böcker och är också styrelsemedlem för The Asian American Writers’ Workshop. Just nu arbetar Hayashida på en engelsk översättning av Lawen Mohtadis Den dag jag blir fri.

☼❀☽ Ida Börjel ☽❀☼
Ida Börjel är poet bosatt i Röstånga, hennes senaste böcker är Ma och Miximum Ca Canny Sabotagemanualerna you cutta da pay we cutta da shob.

☼❀☽ Läsning av Sarra Anaya ☽❀☼
Sarra Anaya är poet och läser – för andra gången på biblioteksbaren – nyskrivet material under kvällen.

☼❀☽ Läsning av Naima Chahboun ☽❀☼
Naima Chahboun är doktorand i statsvetenskap och sedan länge en uppmärksammad scenpoet. Chanboun debuterade 2011 med Okunskapens arkeologi som tar sin utgångspunkt i rättegången mot makarna Rosenberg i USA i början av 1950-talet.

☼❀☽ DJ Amaris spelar disco ☽❀☼
DJ Amaris tar med sina bästa skivor och spelar musik för oss innan och efter allt.

☼❀☽ Hack med Sparvnästet ☽❀☼
Som vanligt är hackspacet Sparvnästet på plats i ett av rummen, denna gång med en workshop om internetsäkerhet. Kom gärna förbi under kvällen och delta och diskutera om hur det går att vara säker på internet. Inga förkunskaper alls krävs. Har du möjlighet kan du med fördel ta med egen dator.

Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning med text, teater, konst, film och musik. De enskilda kvällarna saknar specifika teman men ingår i långtidsundersökningen Hur står vi ut i en verklighet? Det serveras mat och dryck med förhoppningen att samtalen fortsätter långt efter att programmet är slut. Alla barer har fritt inträde.