Biblioteksbar

När:
4 september, 2017 kl. 18:00 – 00:00
2017-09-04T18:00:00+02:00
2017-09-04T00:00:00+02:00

☽❀☼ Biblioteksbar 4.9.2017 18.00—00.00 ☽❀☼

Varmt välkomna till den femtonde biblioteksbaren. Under kvällen blir det läsningar, samtal, hack, god mat och musik. Programmet brukar hålla på mellan sju och nio, men kom gärna tidigare och stanna till sent.

Under kvällen:

☼❀☽Reproduktionstekniker i Sverige – ett samtal mellan Tobias Hübinette & Hedda Viå ☽❀☼
Tobias Hübinette är lektor i interkulturella studier vid
Karlstads universitet och forskare i kritiska ras- och
vithetsstudier. Hedda Viå är konstnär, sjukgymnast och redaktör för publikationen Protes, metafor och den obsoleta kroppen. Under kvällen samtalar de om den svenska statens avvägningar kring vem som får och inte får reproducera sig, och hur har detta förändrats över tid

☼❀☽ Charlotte Qvandt läser ur Epikris och nyskrivet material ☽❀☼
Charlotte Qvandt är poet från Stockholm med fem diktsamlingar bakom sig. I Epikris fungerar obduktionen som en metafor för det djupast mänskliga. Vår själva existens.

☼❀☽ Helene Rådberg läser ur kommande diktsamlingen P O L I T I K E N ☽❀☼
Helene Rådberg har tidigare givit ut fyra diktsamlingar. Texterna rör sig runt kvinnor och arbete i vård och omsorg, och bottnar ofta i att vara född i Sandvikens patriarkala ordning.

❀☽ P-Drum spelar disco ☽❀☼
P-Drum tar med sina bästa skivor och spelar musik för oss innan och efter allt.

☼❀☽ Hack med Sparvnästet ☽❀☼
Som vanligt är hackspacet Sparvnästet på plats i ett av rummen, denna gång återigen med en workshop om internetsäkerhet. Kom gärna förbi under kvällen och delta och diskutera om hur det går att vara säker på internet. Inga förkunskaper alls krävs. Har du möjlighet kan du med fördel ta med egen dator.

Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning med text, teater, konst, film och musik. De enskilda kvällarna saknar specifika teman men ingår i långtidsundersökningen Hur står vi ut i en verklighet? Det serveras mat och dryck med förhoppningen att samtalen kan fortsätta långt efter att programmet är slut. Alla barer har fritt inträde.