Biblioteksbar #19

☽❀☼ Biblioteksbar 09.04.2018 18.00—23.00 ☽❀☼
Varmt välkomna till den nittonde biblioteksbaren på Cyklopens övervåning. Programmet brukar hålla på mellan sju och nio, men kom gärna tidigare och stanna till sent. Mat och dryck serveras under kvällen och som vanligt är det fritt inträde.

☼❀☽ Läsning och samtal: Tuva Korsström och Daniel Pedersen om Mirjam Tuominen☽❀☼
Tuva Korsström är litteraturkritiker och författare bosatt i Helsingfors. Under kvällen läser hon ur sin mamma Mirjam Tuominens böcker, och samtalar sedan med litteraturvetaren Daniel Pedersen om Tuominens författarskap.

Mirjam Tuominen (1913-1967) var en finländsk svenskspråkig essäist, poet och författare vars verk rörde sig mellan det självbiografiska, existentiella, religiösa och politiska.

☼❀☽ Burcu Sahin läser poesi☽❀☼
Poeten Burcu Sahin läste på den första biblioteksbaren för exakt tre år sedan, och har sedan dess bland annat skrivit essäer och varit en del av textkollektivet Ce(n)sur. Hon debuterar 2018 på Albert Bonniers Förlag med diktsamlingen Broderier.

☼❀☽ Livekonsert med L.T. Fisk ☽❀☼
Malmömusikern Johan Andersson har gjort musik under namnet L.T. Fisk sedan slutet av nittiotalet. I höstas släpptes skivan Jag är din mamma på Rastlös förlag, och på Cyklopen kommer han spela live.

☼❀☽ DJ Manú spelar barhängmusik ☽❀☼
DJ Manú vänder skivor innan, mellan och efter programmet.

Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning med text, teater, konst, film och musik. De enskilda kvällarna saknar specifika teman men ingår i långtidsundersökningen Hur står vi ut i en verklighet?

Tusen tack till Eskaton & Rastlös förlag
www.eskaton.se
www.rastlosforlag.com

Mer info: https://www.facebook.com/events/416625268798864/