Biblioteksbar

När:
31 januari, 2017 kl. 18:00 – 23:59
2017-01-31T18:00:00+01:00
2017-01-31T23:59:00+01:00

☽☼❀ Biblioteksbar 31.1.2017 18.00—00.00 ☼❀☽
Varmt välkomna till den tionde baren i långtidsundersökningen: Hur står vi ut i en verklighet? Under kvällen blir det läsningar, utställning, mat, film och musik.

☽☼❀ Klara Wiksten läser ur Hjärnan darrar☽☼❀
Kanske är det enda sunda sättet att reagera på alla orimliga krav i en sjuk värld att vara besvärlig? I nitton hyllningsporträtt skildrar serietecknaren Klara Wiksten människor som på ett eller annat sätt går utanför samhällets regler och ramar. Hjärnan darrar utspelar sig till stor del på olika institutioner för arbetslösa, platser hon själv har många års erfarenhet från.

☽☼❀ Marta Dauliute och Elisabet Marjanović Cronvall visar Document on Crisis. A Survival Guide (15 min)☽☼❀
Recept på fascism: En halv generation i arbetslöshet, läkare som tvingas välja vilka som ska få vård, nedmonterad välfärd, utförsäljning av den offentliga sektorn. Regissörerna bad sina vänner i Grekland ge bilder av eurokrisen. Det blev ett varningsdokument för norden.

☽☼❀ Joakim Pirinen läser poetiska och humoristiska prosatexter ☽☼❀
Under kvällen läser serieskaparen och författaren Joakim Pirinen massor av kortprosa. Vi får höra utdrag från böckerna Den svenska apan, Den röda drömmen och Hundra noveller, en kommande text/ljudkomposition och ytterligare nyskrivna texter.

☽☼❀ Utställning med Oskar Hult ☽☼❀
Målningar kan klippas isär och sys fast på andra, och nya kan hängas fast på gamla. Oskar Hults måleri handlar om att vårda det intuitiva och det sköra. Och om arkeologi, historia och kollektivt minne. Konsten är att lita på misstagen och låta en oväntad rörelse kunna bli det viktiga.

☽☼❀ P-Drum spelar disco ☽☼❀
Bibliotekets hus–DJ spelar disco under kvällen.

Biblioteksbaren är återkommande på Cyklopens övervåning där vi från olika håll närmar oss temat genom text, teater, film, musik och samtal. Alla barer har fritt inträde.