Biblioteksbar nr 23

När:
11 oktober, 2019 kl. 18:00 – 23:00
2019-10-11T18:00:00+02:00
2019-10-11T23:00:00+02:00

☽❀☼ Biblioteksbar. 11.10.2019 18.00—00.00 ☽❀☼
Varmt välkomna till den 23:e biblioteksbaren. Kvällarna är sedan våren 2015 återkommande på Cyklopen med utgångspunkten att skapa ett rum för text, konst och samtal där verken och läsningarna tillåts möta deltagarna i direkta former. Programmet pågår mellan 19-21 men det serveras mat och dryck med förhoppningen att samtalen kan fortsätta till sent. Varje kväll har fritt inträde.

Detta händer under kvällen:

☽❀☼ Jenny Högström läser nyskriven dikt ☽❀☼
Jenny Högström är kritiker, översättare och poet. Hon debuterade 2015 med den erotiska boken Achtung Blitzkrieg illustrerad av Lars Krantz (Apart), 2016 utkom diktsamlingen En liten bok om kött och chark (Pequod Press) och nu skriver hon dikter från livets undersida, inte sällan till vänner och älskare.

☽❀☼ Bella Batistin och Minus Miele läser ur Mata Duvorna☽❀☼
Bella Batistini och Minus Miele har länge jobbat med text under olika benämningar och i olika kollektiva sammanhang. Under 2019 kom Bella Batistini ut med diktsamlingen Mata duvorna som är en text om polisvåld och kriminalvården. En dikt om inlåsning och repression, om sorg och längtan. I samband med läsningen har ABC Raven bokbord och brevskrivning.

☽❀☼ Majsa Allelin presenterar boken Skola för lönsamhet☽❀☼
Majsa Allelin forskar och undervisar i sociologi/socialt arbete och disputerade nyligen med avhandlingen ”Skola för lönsamhet. Om elevers marknadsanpassade villkor och vardag”. Under kvällen får vi höra om hur den svenska skolan kännetecknas av växande klyftor mellan elevgrupper och skolor, och också varför det blivit så.

☽❀☼ LIVE: Vox Vulgaris☽❀☼
2003 släppte Vox Vulgaris skivan The Shape Of Medieval Music To Come som blivit kultförklarat bland medeltidsfantaster och idag har flera miljoner visningar på Youtube. När bandet nu vaknar efter flera års dvala ger de en improvisation som tar sin avstamp där de slutade senast: i medeltiden. Det kan sluta var som helst.

☽❀☼ Gör pins med Högdalens bibliotek☽❀☼
Högdalens bibliotek är under hösten stängt för renovering. Men under kvällen flyttar de ned från centrum och in på Cyklopenbiblioteket och tar då med pinmaskin och material för att göra blackout– och kylskåpspoesi!

– –

Cyklopen är ett självförvaltat och frihetligt kulturhus i Högdalen för musik, scen-, litterär- och ljudkonst, folkbildning, hantverk, odling, självorganisering och gemenskap. Husets verksamhet syftar bland annat mot att fungera som ett stöd i vardagen men samtidigt påminna om att vardagen skulle kunna se helt annorlunda ut.