Biblioteksbar nr 24

När:
7 februari, 2020 kl. 18:00 – 23:00
2020-02-07T18:00:00+01:00
2020-02-07T23:00:00+01:00

☽❀☼ Biblioteksbar. 07.02.2020 18.00—00.00 ☽❀☼
Varmt välkomna till den 24:e biblioteksbaren. Kvällarna är sedan våren 2015 återkommande på Cyklopens övervåning med utgångspunkten att skapa ett rum där text, konst och samtal tillåts möta deltagarna i direkta former. Programmet pågår mellan ca 19-21 men det serveras mat och dryck med förhoppningen att samtalen kan fortsätta till sent. Varje kväll har fritt inträde.

Detta händer under kvällen:

☽❀☼ Henrik Bromander läser ur Shahid/Skärvor☽❀☼
Henrik Bromander är författare och serietecknare bosatt i Malmö och har sedan debuten 2005 gett ut ett femtontal böcker. I seriealbumet Shahid/Skärvor – där två historier möts i mitten – träffar en svensk konvertit som ansluter sig till IS en konstnär i akut livskris. Det är början på en berättelse om bl.a. utanförskap, gränslöshet och radikala livsval.

☽❀☼ Andria Nyberg Forshage läser nyskriven dikt ☽❀☼
Andria Nyberg Forshage är skribent, teoretiker och poet. De är del av redaktionen för Paletten och har tidigare publicerat poesi bl a i Datableed och Two thirds north. Under kvällen läser hon texter som ur avgrunderna bråkar med språkets, relationens, kroppens och samhällets in- och utvecklingar av sina/våra/varandras insidor och utsidor.

☽❀☼ Matilda Lilja läser nyskriven dikt ☽❀☼
Matilda Lilja, född i Peru och uppvuxen i en förort i nordvästra Stockholm, är poet, musiker och student vid Biskops Arnös folkhögskola. Dikterna rör sig från det intima och konkreta, att stirra ner i ett granatäpple, till arv som kastar långa skuggor. Texterna gestaltar kärlek och samhällskritik och fokus rör sig mellan det personliga och den omgivande staden.

☽❀☼ Lina Rydén Reynols läser ur Läs mina läppar☽❀☼
Lina Rydén Reynols är förlagsarbetare och poet bosatt i Stockholm. Läs mina läppar kom ut 2019 och närmar sig det som finns, och villkoren för dess existens. Diktsamlingen rör vid olika övergångar, mellan agrart och industriellt, enskilt och gemensamt, men också växlingar i ekonomisk bemärkelse, av olika sorters valuta eller värde.

☽❀☼ LIVE: Incidental Music for Invasion☽❀☼
Incidental Music for Invasion är Lotti Sollevis soloprojekt. Hon hörs annars bland annat som en del av post-punk-dadaistiska-duon TV Dinner Education. IMI är experimentell och sinnesutvidgande pop som drar åt det skevandes och kosmiska. Det viskas mellan raderna och fåglarna låter här som en maskin eller så sjunger maskinerna som en fågel.

☽❀☼ Skapa med Högdalens bibliotek☽❀☼
Högdalens bibliotek flyttar för andra biblioteksbaren i rad in i det blå rummet på Cyklopens övervåning. Med sig har de böcker för utlåning, pinmaskin och material för att göra blackoutpoesi, kylskåpspoesi och annat storslaget pyssel mellan, innan och efter läsningarna.

☽❀☼ DJ:s Pedram och Johan Hellis ☽❀☼
Pedram och Johan Hellis har förutom på tidigare biblioteksbarer hörts på bland annat skogsfester och nattklubbar som håller öppet sent. Till kvällen tar de med No Wave, ?-Wave, dub och disco.

Cyklopen är ett självförvaltat och frihetligt kulturhus i Högdalen för folkbildning, musik, scen-, litterär- och ljudkonst, hantverk, odling, självorganisering och gemenskap. Husets verksamhet syftar bland annat mot att fungera som ett stöd i vardagen men samtidigt påminna om att vardagen skulle kunna se helt annorlunda ut.

Biblioteksbarerna saknar enskilda teman men är en del av långtidsundersökningen Hur står vi ut i en verklighet?