Dokumentärfestival på Cyklopen med Kaggeholms folkhögskola

När:
18 februari, 2016 kl. 18:00 – 23:00
2016-02-18T18:00:00+01:00
2016-02-18T23:00:00+01:00

12650404_10204464657216370_1648208891_n

☆*:. Dokumentärfestival på Cyklopen med Kaggeholms folkhögskola .:*☆

Kaggeholms TV-elever välkomnar er till årets dokumentärvisning. Under höstterminen har det kämpats, grävts och panikats. Men efter regn kommer solsken! Resultatet blev elva stycken egenproducerade kortdokumentärer. Elva olika berättelser om det stora och det lilla. Berättelser om den som inte hörs men som nu får höras, om det man alltid undrat över som nu berättas och om den som ville göra förändring som tog sin chans.

Vi öppnar kl. 18.00, mat och dryck kommer att serveras.
Filmerna börjar visas 18.30.

18 år + Leg
Kontanter är honung!
Inget inträde
☆*:.☆*:.☆*:.☆*:.☆*:.☆*:.☆*:.☆*:.☆*:.☆*:.
Här är filmerna som kommer att visas:

18.30 Drömmen om att flyga – av Linus Jönsson
Fabian studerar för att kunna jobba med sitt drömyrke, helikopterpilot. Men det är mycket studier och övningar som ska klaras av innan han ens kan börja tänka på att få ett jobb. Vi får följa med under några dagar i Fabians vardag. Lyckas han att hålla drömmen vid liv trots all teori? Trots alla förberedelser och planering som ska göras inför en flygövning han måste klara av.

18.50 Geocaching – En hobby for alla av Ted Manfredsson
Har du, liksom de flesta, också en barnslig förkärlek till skattjakt och orientering?
Det har Jens och Herman också. Vi kommer nu få följa dem när de utövar en och samma hobby, fast på lite olika sätt.

19.10 Tillbaka till skolbänken – av Stina Larsén
Senioruniversitetet är en kursverksamhet som ger pensionärer möjligheten att börja studera igen. Pella som bor på Dalarö, älskar Italien och har sedan hon blev pensionär flitigt pluggat italienska.
I Norrköping bor Göran och han vill utveckla sina tyska kunskaper och underhålla sitt stora intresse för historia.

19.30 Döden är en del av livet – av Fanny Forslund
Varför vill man arbeta med att hantera döda kroppar? I den här dokumentären får vi följa med Annika Lindahl i hennes dagliga arbete på begravningsbyrån Fonus. Vi får veta vad dem egentligen gör, vad Annika tycker om sina arbetsuppgifter och varför hon valt att jobba som begravningsentreprenör.

19.50 I Skuggan Av Rampljuset – av Rasmus Ejneberg
Vi vet alla vilka Mikael Persbranth, Noomi Rapace och Joel Kinnaman är… men bakom varje stor produktion står personer i skuggan av rampljuset, statisterna. I den här dokumentären följer vi Jessica, en 21-årig statist som sagt upp sig från jobbet, lämnat vänner och familj, för att påbörja sin dröm i Stockholm om att en dag bli en känd Hollywood-skådis.

20.10 Jag måste stanna här – av Sara Josefsson
Abdikarem är uppvuxen i den Somaliska byn Bardere. Det är inte som det alltid har varit där. I januari 2015 tillfångatogs den då 16-årige Abdikarem av terrorgruppen Al-Shabaab, som styr byn med järnhand. Han skulle bli soldat. Nu, ett år senare, lever han ett ”svenssonliv” tillsammans med familjen Algedal i en lugn Göteborgsförort. Men en ständig oro präglar Abdikarems vardag – kommer få stanna i Sverige eller inte?

20.30 Cosmashanti – av Joel Hördegård
Subkulturer har länge fascinerat folk världen över. I detta program möter vi Cosmashanti, en 19 årig tjej som lever för sin japan-inspirerade kultur kallad KAWAII. Vad är det det handlar om och varför gör man det?
Det och mycket mer får vi veta i dokumentären `Cosmashanti´

20.50 Tricking – av Isac Hedljung 14:41 min
Vi får följa med Måns Rudfeldt som är nuvarande svensk mästare i tricking. Det anordnas en gathering där Sverige ska battla mot Sydkorea.

21.10 De svårbehandlade – av Siri Bergsten 14:55 min
Jonna är sedan tre år tillbaka frisk från anorexi. Under hennes fyra år som sjuk slussades hon runt inom sjukvården och blev ett flertal gånger illa bemött och fick fel behandling.
I den här filmen åker hon tillbaka till hemstaden Nyköping för att besöka hennes gamla vårdare av i hopp om att få svar på varför hon behandlades som hon gjorde.

21.30 Garva hellre åt mig än inte alls – av Patrik Anderzon
Lukas Lind har en dröm om att bli standup-komiker. Följ med på hans resa till de första uppträdandet! Kommer han charma publiken eller ångra att han ställde sig på scenen.

21.50 Célidh – av Amanda Holmgård
Whiskey och säckpipor, tartan och haggis. Det är mycket man känner till inom den skotska kulturen, men hur är det egentligen med deras danskultur? William Macdonald vill ta reda på hur det avståndstagande svenska folket klarar av den sociala och isbrytande svängomen Céilidh.

Facebookeventet hittar du HÄR