Feministisk folkbildning – ett panelsamtal om kunskap och kamp

 

En feministisk rörelse kräver också feministisk kunskap. Men hur utvecklar vi institutioner för kunskapsutjämning? Vad är en feministisk pedagogik? Och vilken roll har feministisk folkbildning i kampen för ett rättvisare samhälle? Detta är några av frågorna som kommer att diskuteras, dessutom bjuds det på musik, häng och mat och bärs för en billig peng. 

Deltar i panelsamtalet gör: 
Carmen Blanco Valer är feminist, globalrättviseaktivist och folkhögskolelärare. Hon är född i Peru, med urfolksrötter och har varit folkbildare i 40 år.

Amanda Möllenhoff driver cirklar i feministiskt självförsvar och har en feministisk bokcirkel på Hallonbergens bibliotek.. Hon fick 2014 stipendium av ABF norra Storstockholm för årets folkbildare inom folkbildning och kultur.

Felicia Mulinari är poet och folkhögskolelärare och har tillsammans med Johanna Hillerbrand Rune startat upp kursen Feminism och Gestaltning på Sundbybergs folkhögskola.

Efter samtalet blir det musik (med utrymme för ett litet dansgolv) från dessa dj’s:

Kelly Smisk https://soundcloud.com/kizaazaa
har sen 2011 haft radioprogrammet Kizaa Zaa med fokus på afrikansk musik. Hon har också ordnat fester under samma namn och har en galen skivsamling.

Luiz Santos https://soundcloud.com/luizsantos-2
nyinflyttad från New York, och samlat skivor sen han var tio – som tur var fick alla plats på planet hit. Det blir latin, afro och disco i alla dess former.

Pedram Nasouri https://soundcloud.com/p-drum-1
ett bekant ansikte om man någon gång varit på Cyklopens discopubar – som alltid blir det en gott & blandat-påse med obskyr och inte så obskyr disco.

https://www.facebook.com/events/2552488018309974/