Öppen Ateljé – Vi provar på kroki

När:
12 september, 2023 kl. 19:00 – 20:30
2023-09-12T19:00:00+02:00
2023-09-12T20:30:00+02:00
Var:
Cyklopen
Magelugnsvägen 170
Bandhagen
Pris:
Gratis
handritad bild i med två händer som sträcker sig mot varandra, likt den berömda bilden av Michellangelo i Sixtinska kapellets tak

Bild från Unsplash, publicerad enligt Unsplash Licence

Vi provar på kroki

Som en del av den öppna ateljén provar vi på kroki! Vi arbetar i en mindre grupp och turas om att sitta/stå modell. Vi arbetar i ett avskilt rum som kommer att vara insynsskyddat.

Kroki är ett mycket bra sätt att träna på att rita av människor och lära sig mer om hur människokroppen kan avbildas. Kroki övar proportioner, skuggor, uttryck, perspektiv med mera! Förkovra dig gärna i hur en ska tänka och arbeta i kroki, tex genom filmklipp på YouTube eller andra källor.

Det kommer att finnas enkelt papper (typ skrivarpapper) eller enkelt ritpapper på rulle, bord och masonitplattor att använda som underlag, kol, en del blyertspennor på plats, men ta med eget om du har.

Hela poängen är ju att kunna avbilda människokroppen eller delar av den utan kläder, men det finns förstås inget krav på att visa upp sig naken för att kunna dela i workshopen. Vi pratar tillsammans ihop oss kring hur vi löser det hela rent praktiskt på workshopen.

Kom i tid! Vi börjar workshopen kl 19, och kommer förmodligen inte kunna släppa in efter att workshopen börjat.

Vi ritar i kortare sessioner om mellan 20-30 minuter (vi bestämmer schemat på plats). Under dessa sessioner målar vi i tysthet. I pauserna mellan sessionerna kan vi utbyta tankar och erfarenheter.

Välkomna på tisdagen 12 september, kom i god tid innan kl 19!