Punkspelning: Catharsis + Lycka till + Svin + IRON @cyklopen

När:
31 augusti, 2014 kl. 15:00 – 20:00
2014-08-31T15:00:00+00:00
2014-08-31T20:00:00+00:00

cathydownload-b

Live: Catharsis + Lycka till + Svin

Uppdatering!!! Vi har tagit bort listan och åldersgränsen. Alla är välkomna, någon alkohol kommer så klart inte att finnas till försäljning. Ta med småsyskon och blöjpunkare i alla åldrar.

Cyklopen finns till för att kultur är politik. För att vi som bor i en stad inte nödvändigtvis behöver nöja oss med vad som serveras utan kan bygga våra egna scener, skapa våra egna sammanhang. Och lyckligtvis är vi långt ifrån ensamma. Den 31 augusti kan vi malligt presentera tre band som i sann DIY-anda verkar för ett fritt kulturliv och för en politisk punkscen på olika platser i Sverige och världen.

Första bandet står på scen 18.00, Catharsis börjar spela 21.00.

Det kommer att finnas vegankäk och läskeblask till försäljning.

60 kr

———– BAND ———–

Catharsis (US)

Catharsis från North Carolina, USA, gör sin första Sverigespelning på många år hos oss. Med sig tar de sin tunga, episka hardcore. Catharsis bildades 1994 och har nu börjat turnera igen efter ett längre uppehåll. Genom att göra storslagna låtbyggen med inslag av metal och postrock har Catharsis flyttat fram positionerna för hur ett Hardcoreband kan låta. I kombination med bandets kompromisslösa politiska hållning har detta gjort dem smått klassiska. Catharsis är ett av de där banden som har så mycket att säga att låtarna inte sällan blir närmare tio minuter långa. Bandet är en del av det anarkistiska kollektivet Crimethinc, vilket skulle kunna beskrivas som en sorts anti-timbro, och som vi är mycket glada att kunna presentera på Cyklopen.

Catharsis på FB HÄR

Catharsis på Youetube HÄR

Lycka till (Umeå)

Från scenen kring Verket i Umeå kommer Lycka till. Hopp och förtvivlan ställs mot varandra i form av melodiös, poppig punk med blås och hela köret och texter som är fast förankrade i svensk vardag och politisk verklighet. Amerikansk västkust och Västerbotten. Det är svängigt, engagerande och ilsket på samma gång.

Kolla in Lycka till HÄR

Svin (Sthlm)
Inte bara verket, utan också bajsverket kommer att göra avtryck på cyklopen under kvällen. Svin spelar rå, kärnfull och energipackad hardcore. Bandet springer ur sippinkollektivet – konsertarrangören och kassettbolaget som ibland kan få det att verka rimligt att framleva sina dagar i Stockholm.

Kolla in Svin HÄR

IRON (Malmö)

Iron spelar med egna ord sexpositiv, veganismpropagerande, queer, antikapitalistisk, straight edge hardcore. Det ni. Det är riffigt, det är ösigt och det är hemskt bra.

Kolla in IRON HÄR

Eventet på FB ser du HÄR