Release Brand #4 2017 – Militant glädje

När:
28 december, 2017 kl. 18:00 – 23:00
2017-12-28T18:00:00+01:00
2017-12-28T23:00:00+01:00

☽☼❀ Release torsdag 28e december kl 18: Brand # 4 2017 – Militant glädje ☽☼❀

Detta nummer av Brand är en undersökning av glädje. Inte av den individualistiska lyckan som saluförs i den nyliberala hegemonin. Utan av den kollektiva militanta glädjen och dess möjligheter. Den glädje vi känner när vi gemensamt hindrar nazister att marschera i Göteborg. Den glädje vi känner när vi lovar varandra att inte längre tiga om övergrepp i arbetslivet och känner hur kraften i våra berättelser sätter marken i rullning. Den glädjen vi känner när vi i det närmaste upplöses till en kollektiv massa på ett dansgolv. Den glädje du känner när du tillhör en gemenskap, ett vi som drar åt samma håll. Detta är en glädje vi menar är politisk och har en mobiliserande potential. Glädje som en stark politisk kraft.

Vi vill att numret ska fungera som en inspiration för den frihetliga revolutionära delen av vänstern. Vi vill lyfta fram de, likt Ung i Sverige, som hittat en formerande kraft och militans i enkla sätt för deltagande, i möten och i solidaritet. Den röda tråden är den gemensamma organiseringens glädje och momentum. Att skapa och uppleva hur det kan vara istället, bortom sakernas deppiga tillstånd. Få en inblick i en ny samvaro. En uppenbar antikapitalistisk politik kopplas samman med en mindre uttalad politisk kultur. Vi tror båda är viktiga för att vi ska komma framåt, närmre varandra, och gå bortom både exploatering och lyckochimärer. Inte enbart tänka oss till revolutionen, utan redan nu känna den och dess glädje.

Kom och fira att numret äntligen är här. Under kvällen lyssnar vi på högläsning ur numret. Några av de som medverkat kommer att läsa sina texter, vilka som läser återkommer vi med info om snart. Tidningen finns givetvis på plats och kostar 50 kr styck. Det går också bra att ta en prenumeration (just nu kan man få Brand och Arbetaren i ett år för 588 kr).

Under kvällen kommer det att finnas dryck av olika slag och mat för den hungriga. Vi utlovar även bra musik, mer info om DJs kommer snart.

Vi ses!